Nieuws diëtist Uden,

De vakantie staat voor de deur! ☀

Wanneer u in augustus de praktijk wil bereiken, kan het zijn dat uw vraag iets later beantwoord wordt i.v.m. de vakantie. U kunt uw bericht altijd inspreken of uw vraag via e-mail stellen.

In de week van 15 tot en met 19 augustus zijn wij telefonisch niet bereikbaar. U kunt uw bericht inspreken, zodat wij u later terug kunnen bellen of uw vraag via e-mail stellen.

Diëtistenpraktijk Uden en Nistelrode wenst u een fijne zomer!☀

 

Eind mei heeft Désirée de laatste cursusdag gehad van de post-hbo cursus Voeding en diabetes!

Een erg leerzame cursus waarin er aandacht is voor voeding, beweging, medicatie, bloedglucoseregulatie en het psychologische aspect bij de behandleing van diabetes. Ook de herziene NDF voedingsrichtlijn is behandeld en is de kennis weer helemaal up to date! 

Heeft u diabetes of heeft u hier vragen over?
Neem dan gerust contact op!

 

Per januari 2022 zal het telefoonnummer van de praktijk wijzigen in 0612737336 en het emailadres in info@dietistenpraktijkuden.nl

Desiree zal de gehele patientenzorg per 2022 overnemen.

 

In de praktijk hebben we weer plaats voor nieuwe cliënten, u kunt tel contact opnemen via 0413261907 of 0612737336. Wij hebben op alle dagen van de week mogelijkheden om u in te plannen.  Komt u vanuit een huisartsenpraktijk , geef dan aan de assistente of praktijkondersteuner aan dat u naar DiëtistenPraktijk Uden verwezen wilt worden, zij kan dan gemakkelijk de verwijzing hiernaartoe  sturen.

 

Désirée heeft vakantie van 9 augustus t/m 27 augustus.  Marianne heeft vakantie van 23 augustus t/m 13 september, Désirée neemt in de vakantie van Marianne  waar, zij is bereikbaar onder nummer 0612737336. Van 23 aug t/m 27 aug kan het zijn dat uw vraag op een iets  later tijdstip behandeld word. Spreek gerust op de voice mail in, Désirée belt u terug.

Ook tijdens de 2 de lockdown vanaf 15 december blijven wij geopend op beide locaties. Omdat dietetiek valt onder de paramedische zorg, kunnen onze consulten op de praktijklocaties gelukkig door blijven gaan. Indien u het niet fijn vind om naar een van onze locaties te komen, dan begrijpen wij dat. In dat geval is het mogelijk dat we een tijdstip afspreken voor een telefonisch consult of in de vorm van beeldbellen. Laat het ons dan vooraf even weten zodat wij hier ook rekening mee kunnen houden. 

 

Per 1 januari 2021 zal Desiree een dagdeel per week in de praktijk zijn in het Gezondheidscentrum te Vorstenbosch. Dit is gelokaliseerd bij Crauwel Fysiotherapie in de Kerkstraat. Alle patiënten uit Vorstenbosch kunnen nu naar deze locatie toe, ook (toekomstige) patiënten uit Veghel, Nistelrode en Heeswijk Dinther kunnen kiezen voor deze locatie. 

 

Op 1 februari zal Astrid de praktijk verlaten, zij zal in de toekomst haar werkzaamheden in het bedrijfsleven bij een diervoeding fabrikant alwaar zij nu ook werkt blijven doen. Wij wensen haar een goede toekomst.

 

Per 1 oktober is Desiree van de Eijnde in de praktijk gekomen. Zij is afgestudeerd dietist en doet middels een traject in de eerste lijn werkervaring op. Haar belangstelling ligt vooralsnog bij Overgewicht en Coaching bij afvallen, aangezien zij een stage gedaan heeft in een verpleeghuis heeft zij ervaring met voeding bij de oudere mens en ondervoeding.

 

Bent u of iemand in uw nabije omgeving herstellende van het coronavirus? Wij kunnen u helpen met het op orde krijgen van uw voeding, uw conditie, training en slapen om weer fit te worden. Tijdens de virusperiode heeft het lichaam extra hard moeten werken. Waarschijnlijk heeft u weinig  trek gehad in eten en voelt u zich nog erg slap. Allemaal  heel erg logisch, want het lichaam heeft alle energie ingezet om de ziektekiemen uit het lichaam te krijgen. Er is energie uit de reserves gehaald, waardoor o.a.  spiermassa is afgebroken. Wist u dat er na een ziekenhuisopname wel meer dan  800 gram spiermassaverlies per dag kan zijn? Dit kan zo maar 10-12 kg per opname zijn. Nu u beter bent is het extra belangrijk om de weerstand weer op peil te krijgen en de spiermassa weer op te bouwen, zodat u zich weer fit gaat voelen. Naast beweging onder begeleiding van de fysiotherapeut en voldoende slaap, is gezonde voeding noodzakelijk voor een optimaal herstel, Eiwitrijke maaltijden met 1,5-2 g eiwit per kg lichaamsgewicht en meer calorieën dan normaal vormen de basis van voeding bij /na Corona. De diëtist kan u daarbij begeleiden.

 

 Twijfelt u of begeleiding meerwaarde heeft voor het herstel . Neem dan gerust contact met ons team op!

  • Het behandelteam bestaat uit:
  • Rob Stel, fysiotherapie Body Use
  • Dennis Willems  Ergotherapie Willems
  • Ingrid Reukers Psychologie Reukers
  • Marianne Schook  Diëtistenpraktijk Uden  0413261907

 

In verband met het carona virus doen wij alle geplande en nieuwe consulten telefonisch of per skype. U wordt gebeld op de afgesproken dag. Samen gaan we dan bespreken hoe u in deze tijd uw voorgenomen behandeldoel toch kunt  bereiken. U kunt uw vragen en opmerkingen stellen, wij gaan met u naar de oplossing zoeken net zoals in een face to face consult. Deze maatregel zal in eerste instantie tot 19 mei gelden maar kan indien nodig van overheidswege uitgesteld worden.

Alle huisbezoeken vervangen wij zolang deze situatie duurt door telefonische consulten. 

Indien u zonder kennisgeving niet op uw afspraak komt zijn wij genoodzaakt deze in rekening te brengen. 

Indien u wel in staat bent naar het spreekuur te komen:

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en gaan ervan uit dat u dat zelf ook doet. 

 

Op 9 , 10 en 13 maart is de praktijk gesloten in verband met scholingen. 

Een aanrader is het boek  “Vet belangrijk”van Mariette Boon en Liesbeth van Rossum, waarin de laatste wetenschappelijke inzichten over lichaamsvet en overgewicht in kaart gebracht worden en de vele factoren die hierop van invloed zijn: slaap , stress, omgeving, erfelijke aanleg, medicijngebruik en verborgen dikmakers. Vet belangrijk laat zien hoe vet echt werkt en is een must voor iedereen die op een effectieve manier een gezond gewicht wil bereiken en behouden.

Het boek “ABC van de maagverkleining”  van Annette Born is een aanrader voor iedereen die overdenkt een dergelijke ingreep te ondergaan. Het boek geeft aan wat je te wachten staat na een maagverkleining. medische specialisten beantwoorden de belangrijkste vragen. 

In 2020 staan er weer de nodige scholingen gepland: orthomoleculaire voedingstherapie bij darmklachten, we gaan naar het koolhydraten congres en het congres sport en voeding, daarnaast de gebruikelijke DCN bijscholing dagen, een scholing over probiotica en een gedragscursus. 

 In 2020 zal Astrid definitief deel uit maken van het team. Zij zal op vrijdagmiddag praktijk draaien aan de Violierstraat. Astrid heeft als specialisatie het Fodmap dieet en pds, diabetes en overgewicht. Astrid werkt ook bij sportcentrum Next level en ziet daar haar eigen afval cliënten. Astrid heeft al ruim 10 jaar haar diëtetiek diploma en heeft stage gelopen in de praktijk. Ook werkt zij voor een grote diervoederfabrikant als diëtist diervoeding. Wilt u kennismaken met Astrid geef dit dan aan tijdens uw aanmelding. 

 Op 18 mei loopt Marianne weer mee met de biowalking bij de Vrije Teugel. Dit is een leuke groep wandelaars, begeleid door iemand van IVN en een professional. Wilt u ook mee meldt u dan aan bij Annemarie Kamp van sportcentrum Body Vision Uden .

Uitbreiding van locatie en spreekuren: Astrid heeft ook op zaterdag spreekuur op de Udenseweg, zij heeft daar een ruimte bij sportschool Next level. 

In 2019 gaan wij de opleiding voor Leefstijlcoach volgen.

Bent u door het eigen risico van 2018 heen en heeft u plannen aan uw leefstijl, voeding en gedrag te gaan werken? maak dan in 2018 nog een afspraak bij de praktijk, uw consulten voor 2018 zijn dan gratis. 

In november heeft Astrid de bijscholing Fodmap dieet gedaan en in december heeft zij de POSTHBO Diabetes mellites voor dietisten behaald.

 De praktijk is in de week van 16 -20 juli gesloten in verband met de Nijmeegse vierdaagse. Op maandag 23 juli vanaf 13.00 uur zijn wij er weer voor U.

 We zijn al weer hard aan het trainen voor de vierdaagse van Nijmegen. In de weekenden doen we vaak mee aan diverse oefentochten. Wat nemen we dan zoal mee: voor een wandeltocht van 30-40 km : water 2 doppers, paar krentenbollen, een haverkoek, en een appel of soms een banaan. Onderweg kopen we nog koffie of thee. Veel meer hebben we niet nodig. Vaak zien we mensen onderweg al bier drinken of aan de hete soep, dat eerste is zeker niet verstandig, je moet nog een antal kilomerters en met alcohol in de benen is dat geen pleziertje, soep is heerlijk als het koud is, maar je wordt er een beetje loom van en het zout is zeker niet nodig, daarvan krijgen we al genoeg binnen. 

Op 14 april gaan wij naar de studiedag van DCN Academy, Cardiovasculair risico van alle kanten belicht.

We zijn al ruim 12 jaar werkzaam in de huisartsenpraktijk in Nistelrode en werken daar samen met de artsen en praktijkondersteuners. U kunt voor een afspraak  kiezen uit de dagdelen dinsdagmiddag en vrijdagochtend. 

Op 4 januari 2018 bestaat de praktijk 20 jaar. Van een klein eenmanspraktijkje beginnende met een aantal afvalclienten naar een bloeiende praktijk waarbij we naast afvallen ook mensen met diabetes mellites, maag darm problematiek, hart en vaat ziekten, COPD, oedeempatienten  en eetproblematiek behandelen. 

In 2018 is dietetiek ook weer voor 3 uur in de basisverzekering opgenomen, sommige verzekeraars kennen ook in hun aanvullende pakketten een vergoeding voor dietetiek. Kijkt u goed uw polis na. 

Fieke is op vakantie van 12 december t/m 2 januari. De spreekuren op woensdag vervallen dus 2 weken. 

Op maandag 27 november zullen Fieke en Marianne een dag en avond naar de bijscholing  “Voeding en beweging, de krachtige therapie bij ondervoeding”zijn. 

Is uw eigen risico voor dit jaar op? Dan kunt u tot het einde van het jaar kosteloos naar de dietist voor maximaal 3 uur. Dieetbehandeling zit voor 3 uur in de basisverzekering en indien uw eigen risico op is wordt het voor 100% vergoed. Wilt u dus in 2017 nog voedingsadvies meldt u zich dan telefonisch bij ons om op korte termijn een afspraak in te plannen. 0413-261907

Vierdaagse Nijmegen:  in de week van 19-06-2017 t/m 23-06-2017 is de praktijk gesloten. Marianne en Fieke lopen beide de vierdaagse mee. U kunt ons volgen op Facebook.

Op 6 februari 2017 zijn we ’s middags en ’s avonds naar de scholing ondervoeding en sarcopenie in relatie tot kanker.

Op 3 februari 2017 gaan we naar de studiedag Diabetes voor Dietisten aan de HAN, we zijn die dag niet aanwezig in de praktijk.


Nieuwe medewerkster: in 2017 zal Fieke Bloemen op woensdag in de praktijk Land van Ravensteinstraat 3 ( Fysiomaatwerk) werkzaam zijn. 

Onlangs is de nieuwe schijf van 5 uitgekomen. ik heb voor u de nieuwe folders en kan uw vragen over de nieuwe schijf beantwoorden. De Schijf van 5 is gezonde voeding voor alle Nederlanders, indien u een andere voeding nodig heeft vanuit uw ziekte of aandoening dan kan er uiteraard afgeweken worden van de richtlijnen van de Schijf. Uw dieet wordt altijd op maat gemaakt en zodanig dat u geen tekorten oploopt.

Onlangs heeft Marianne de POST HBO Obesitas en Bariatrie ( maagverkleining) gedaan. Voor begeleiding in het voor en natraject in de eerste lijn kunt u bij haar terecht.

 Dietistenpraktijk Uden werkt ook met het FODMaP dieet, hierop zijn goede resultaten haalbaar bij het prikkelbare darmsyndroom. Onlangs zijn hier diverse scholingen voor geweest die ik allen gevolgd heb. 

Het is een dieet waarbij 5-6 weken de FODMAP ‘s( Fermenteerbare Oligosacchariden Disacchariden Monosacchariden and Polyolen) uit de voeding worden gehaald. Hierna ga je deze een voor een weer gebruiken, volgens een bepaald schema. Zo krijg je inzicht in de relatie voeding en klachten.

Vaak weten mensen die lijden aan het PDS niet meer wat ze wel en niet moeten eten en kan er een onvolwaardige voeding ontstaan. Het FODMAP dieet is een dieet met een structurele opbouw en duidelijke richtlijnen om meer inzicht te krijgen. De behandeling door een dietist is hierbij van belang. Ik kan U  hierbij adviseren om het dieet praktisch in te vullen.

  

Op 19 januari 2016 heb ik de scholing van Yvonne Lemmers gevolg: GRIP op Koolhydraten.  In het vervolg ban ik ook GOK dietist. Kijk voor informatie ook op de website van Yvonne Lemmers. www.gripopkoolhydraten.nl

Ik heb onlangs ook de scholing van Harriet Verkoelen over het koolhydraatbeperkt dieet gevolgd

 

 

De vestigingen van de praktijk zijn zijn nu

dinsdagmiddag en vrijdagochtend:  Beekgraaf 58a  te Nistelrode,  

maandag, dinsdagochtend , woensdagavond, donderdag en vrijdagochtend : Violierstraat 59  Uden