In 2019 gaan wij de opleiding voor Leefstijlcoach volgen.

Bent u door het eigen risico van 2018 heen en heeft u plannen aan uw leefstijl, voeding en gedrag te gaan werken? maak dan in 2018 nog een afspraak bij de praktijk, uw consulten voor 2018 zijn dan gratis. 

In november heeft Astrid de bijscholing Fodmap dieet gedaan en in december heeft zij de POSTHBO Diabetes mellites voor dietisten behaald.

 De praktijk is in de week van 16 -20 juli gesloten in verband met de Nijmeegse vierdaagse. Op maandag 23 juli vanaf 13.00 uur zijn wij er weer voor U.

 We zijn al weer hard aan het trainen voor de vierdaagse van Nijmegen. In de weekenden doen we vaak mee aan diverse oefentochten. Wat nemen we dan zoal mee: voor een wandeltocht van 30-40 km : water 2 doppers, paar krentenbollen, een haverkoek, en een appel of soms een banaan. Onderweg kopen we nog koffie of thee. Veel meer hebben we niet nodig. Vaak zien we mensen onderweg al bier drinken of aan de hete soep, dat eerste is zeker niet verstandig, je moet nog een antal kilomerters en met alcohol in de benen is dat geen pleziertje, soep is heerlijk als het koud is, maar je wordt er een beetje loom van en het zout is zeker niet nodig, daarvan krijgen we al genoeg binnen. 

Op 14 april gaan wij naar de studiedag van DCN Academy, Cardiovasculair risico van alle kanten belicht.

We zijn al ruim 12 jaar werkzaam in de huisartsenpraktijk in Nistelrode en werken daar samen met de artsen en praktijkondersteuners. U kunt voor een afspraak  kiezen uit de dagdelen dinsdagmiddag en vrijdagochtend. 

Op 4 januari 2018 bestaat de praktijk 20 jaar. Van een klein eenmanspraktijkje beginnende met een aantal afvalclienten naar een bloeiende praktijk waarbij we naast afvallen ook mensen met diabetes mellites, maag darm problematiek, hart en vaat ziekten, COPD, oedeempatienten  en eetproblematiek behandelen. 

In 2018 is dietetiek ook weer voor 3 uur in de basisverzekering opgenomen, sommige verzekeraars kennen ook in hun aanvullende pakketten een vergoeding voor dietetiek. Kijkt u goed uw polis na. 

Fieke is op vakantie van 12 december t/m 2 januari. De spreekuren op woensdag vervallen dus 2 weken. 

Op maandag 27 november zullen Fieke en Marianne een dag en avond naar de bijscholing  "Voeding en beweging, de krachtige therapie bij ondervoeding"zijn. 

Is uw eigen risico voor dit jaar op? Dan kunt u tot het einde van het jaar kosteloos naar de dietist voor maximaal 3 uur. Dieetbehandeling zit voor 3 uur in de basisverzekering en indien uw eigen risico op is wordt het voor 100% vergoed. Wilt u dus in 2017 nog voedingsadvies meldt u zich dan telefonisch bij ons om op korte termijn een afspraak in te plannen. 0413-261907

Vierdaagse Nijmegen:  in de week van 19-06-2017 t/m 23-06-2017 is de praktijk gesloten. Marianne en Fieke lopen beide de vierdaagse mee. U kunt ons volgen op Facebook.

Op 6 februari 2017 zijn we 's middags en 's avonds naar de scholing ondervoeding en sarcopenie in relatie tot kanker.

Op 3 februari 2017 gaan we naar de studiedag Diabetes voor Dietisten aan de HAN, we zijn die dag niet aanwezig in de praktijk.


Nieuwe medewerkster: in 2017 zal Fieke Bloemen op woensdag in de praktijk Land van Ravensteinstraat 3 ( Fysiomaatwerk) werkzaam zijn. 

Onlangs is de nieuwe schijf van 5 uitgekomen. ik heb voor u de nieuwe folders en kan uw vragen over de nieuwe schijf beantwoorden. De Schijf van 5 is gezonde voeding voor alle Nederlanders, indien u een andere voeding nodig heeft vanuit uw ziekte of aandoening dan kan er uiteraard afgeweken worden van de richtlijnen van de Schijf. Uw dieet wordt altijd op maat gemaakt en zodanig dat u geen tekorten oploopt.

Onlangs heeft Marianne de POST HBO Obesitas en Bariatrie ( maagverkleining) gedaan. Voor begeleiding in het voor en natraject in de eerste lijn kunt u bij haar terecht.

 Dietistenpraktijk Uden werkt ook met het FODMaP dieet, hierop zijn goede resultaten haalbaar bij het prikkelbare darmsyndroom. Onlangs zijn hier diverse scholingen voor geweest die ik allen gevolgd heb. 

Het is een dieet waarbij 5-6 weken de FODMAP 's( Fermenteerbare Oligosacchariden Disacchariden Monosacchariden and Polyolen) uit de voeding worden gehaald. Hierna ga je deze een voor een weer gebruiken, volgens een bepaald schema. Zo krijg je inzicht in de relatie voeding en klachten.

Vaak weten mensen die lijden aan het PDS niet meer wat ze wel en niet moeten eten en kan er een onvolwaardige voeding ontstaan. Het FODMAP dieet is een dieet met een structurele opbouw en duidelijke richtlijnen om meer inzicht te krijgen. De behandeling door een dietist is hierbij van belang. Ik kan U  hierbij adviseren om het dieet praktisch in te vullen.

  

Op 19 januari 2016 heb ik de scholing van Yvonne Lemmers gevolg: GRIP op Koolhydraten.  In het vervolg ban ik ook GOK dietist. Kijk voor informatie ook op de website van Yvonne Lemmers. www.gripopkoolhydraten.nl

Ik heb onlangs ook de scholing van Harriet Verkoelen over het koolhydraatbeperkt dieet gevolgd

 

 

De vestigingen van de praktijk zijn zijn nu

dinsdagmiddag:  Beekgraaf 58a  te Nistelrode,  

dinsdag, woensdag, donderdagochtenden:  Land van Ravensteinstraat 3 Uden, bij Fysiomaatwerk

maandag, woensdagavond, donderdagmiddag en vrijdagochtend : Violierstraat 59  Uden