Vierdaagse Nijmegen:  in de week van 19-06-2017 t/m 23-06-2017 is de praktijk gesloten. Marianne en Fieke lopen beide de vierdaagse mee. U kunt ons volgen op Facebook.

Vakantie:  Marianne is op vakantie van 19-05-2017 t/m/ 27-06-2017. Fieke zal haar gedurende de hele periode vervangen. U kunt via haar afspraken maken, ook zal zij uw vragen beantwoorden. T. 06-30276688 

Op 6 februari 2017 zijn we 's middags en 's avonds naar de scholing ondervoeding en sarcopenie in relatie tot kanker.

Op 3 februari 2017 gaan we naar de studiedag Diabetes voor Dietisten aan de HAN, we zijn die dag niet aanwezig in de praktijk.


Nieuwe medewerkster: in 2017 zal Fieke Bloemen op woensdag in de praktijk Land van Ravensteinstraat 3 ( Fysiomaatwerk) werkzaam zijn. 

Onlangs is de nieuwe schijf van 5 uitgekomen. ik heb voor u de nieuwe folders en kan uw vragen over de nieuwe schijf beantwoorden. De Schijf van 5 is gezonde voeding voor alle Nederlanders, indien u een andere voeding nodig heeft vanuit uw ziekte of aandoening dan kan er uiteraard afgeweken worden van de richtlijnen van de Schijf. Uw dieet wordt altijd op maat gemaakt en zodanig dat u geen tekorten oploopt.

Onlangs heeft Marianne de POST HBO Obesitas en Bariatrie ( maagverkleining) gedaan. Voor begeleiding in het voor en natraject in de eerste lijn kunt u bij haar terecht.

 Dietistenpraktijk Uden werkt ook met het FODMaP dieet, hierop zijn goede resultaten haalbaar bij het prikkelbare darmsyndroom. Onlangs zijn hier diverse scholingen voor geweest die ik allen gevolgd heb. 

Het is een dieet waarbij 5-6 weken de FODMAP 's( Fermenteerbare Oligosacchariden Disacchariden Monosacchariden and Polyolen) uit de voeding worden gehaald. Hierna ga je deze een voor een weer gebruiken, volgens een bepaald schema. Zo krijg je inzicht in de relatie voeding en klachten.

Vaak weten mensen die lijden aan het PDS niet meer wat ze wel en niet moeten eten en kan er een onvolwaardige voeding ontstaan. Het FODMAP dieet is een dieet met een structurele opbouw en duidelijke richtlijnen om meer inzicht te krijgen. De behandeling door een dietist is hierbij van belang. Ik kan U  hierbij adviseren om het dieet praktisch in te vullen.

    

Op 19 januari 2016 heb ik de scholing van Yvonne Lemmers gevolg: GRIP op Koolhydraten.  In het vervolg ban ik ook GOK dietist. Kijk voor informatie ook op de website van Yvonne Lemmers. www.gripopkoolhydraten.nl

Ik heb onlangs ook de scholing van Harriet Verkoelen over het koolhydraatbeperkt dieet gevolgd

 

 

De vestigingen van de praktijk zijn zijn nu

dinsdagmiddag:  Beekgraaf 58a  te Nistelrode,  

dinsdag, woensdag, donderdagochtenden:  Land van Ravensteinstraat 3 Uden, bij Fysiomaatwerk

maandag, woensdagavond, donderdagmiddag en vrijdagochtend : Violierstraat 59  Uden