Overgewicht

Overgewicht       

 

 

Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelman

Om af te vallen is het van belang anders te gaan eten dan u tot nu toe gewend was. Allereerst zult u andere keuzes gaan maken. Een gezonde voeding die voldoende eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, vitamines, mineralen en vocht bevat. Zo kunt u op een verantwoorde manier afvallen.

Gezond afvallen betekent dat u per week maximaal een halve tot één kilo verliest. Geleidelijk afvallen vereist doorzettingsvermogen. Als diëtist kan ik u met adviezen en ondersteuning hierbij helpen. Als het afvallen lukt, zult u gedurende de rest van het leven discipline moeten houden om op uw gewicht te blijven. Ik vind het eigenlijk geen dieet maar verandering van leefstijl. Snel veel afvallen is namelijk niet het moeilijkste. Het doorzetten of vasthouden, dát is de kunst! Het is van belang om een gezond dagmenu samen te stellen die past bij uw levenswijze. De adviezen die ik geef zijn dan ook altijd individueel en op maat gesneden.

Afvallen lijkt zo gemakkelijk, maar er komt veel bij kijken.

Voor een goed en blijvend resultaat is het van belang dat de voeding goed uitgebalanceerd is. Dit voorkomt het ellendige jojo-effect waar bijna iedere “lijner” mee te maken kan krijgen.

Verandering van leefstijl bevat twee onderdelen:

  • Een gezond eetgedrag met een goed samengesteld energiebeperkt dieet;

    meer lichaamsbeweging

  • Om op een goed gewicht te komen en te blijven is een gezonde voeding van groot belang

 

 

Gezonde voeding betekent vooral:

Ervoor zorgen dat we alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Naast een ruime hoeveelheid vocht zijn dat koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitamines en mineralen. Er is niet één product dat al die voedingsstoffen in voldoende mate bevat. Eten we gevarieerd dan krijgen we, misschien de ene dag wat meer en de andere dag wat minder, alle voedingsstoffen binnen die we nodig hebben.

Wij werken middels de richtlijnen gezonde voeding volgens het Voedingscentrum, ook een koolhydraatbeperkt dieet en of intmittend fasting behoren tot de mogelijkheden. De mogelijkheden bespreken we uiteraard met u, wij begrijpen dat het afvallen niet gemakkelijk is en zullen u dan ook blijven begeleiden en ondersteunen,ook vaak als u uw doel bereikt heeft zijn hiertoe mogelijkheden.