Diëtisten


 

Marianne Schook

Ik ben Marianne Schook. Na voltooing van de HBO opleiding Voeding en Dietetiek aan de Hogeschool te Nijmegen ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij de Rijkskeuringsdienst voor Waren en heb ik in Wageningen de studie Levensmiddelenhygiëne en Levensmiddelenwetgeving gedaan. Inmiddels ben ik al weer meer dan 18 jaar werkzaam in de praktijk en zie ik voornamelijk mensen met overgewicht, diabetes, eet(bui)stoornis, maag- darmklachten en hart- en vaataandoeningen. Speciale belangstelling heb ik ook voor de begeleiding van wedstrijdsporters, vooral atleten. 

Mijn uitgangspunt is dat dieet houden zo aangenaam mogelijk moet zijn. Een persoonlijke, op maat gesneden, begeleiding/coaching staat dan ook centraal. Ik geef uitgebreid uitleg over de relatie tussen voeding en het ziektebeeld. Vaak komen mensen met bijvoorbeeld overgewicht alleen met de vraag om zo snel mogelijk af te vallen. Afvallen met elk willekeurig dieet is niet zo moeilijk. Daarna beginnen de problemen omdat het eetpatroon niet is aangepast. Mijn behandeling is er juist op gericht het behaalde gewicht te handhaven, hetgeen motivatie tot gedragsverandering en leefstijl en het doorbreken van patronen, in houdt. In de jaren dat ik werkzaam ben, heb ik mij veel met alles omtrent voeding en psyche/gedrag beziggehouden.Momenteel behandel ik dan ook veelvuldig mensen met uiteenlopende soorten eetproblematiek. Mijn visie is dat eetgedrag niet los gezien kan worden van de mens als individu: eetgedrag is het zichtbare gedrag dat beïnvloed wordt door hoe men denkt en hoe men met zijn gevoelens omgaat. Ik streef ernaar dat men zich bewust wordt van zijn eigen eetgedrag en de daarmee gepaard gaande gedachten en gevoelens. Mijn uitgangspunt is dat cliënten heel goed in staat zijn hun eigen eetprobleem op te lossen, mijn bijdrage is alleen door middel van het aanleren van zelfcontrole technieken op gedragstherapeutische basis dit eetgedrag te doen veranderen. 

18 jaar geleden ben ik gestart met mijn eigen praktijk, inmiddels ben ik naast de hoofdvestiging aan de Violierstraat ook werkzaam in de huisartsenpraktijk in Nistelrode en bij de Fysiomaatwerk aan de Land van Ravensteinstraat 3 in Uden.  

 Fieke Bloemen

Mijn naam is Fieke Bloemen. Ik ben in 2014 afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie ben ik werkzaam geweest als voedingsassistente in ziekenhuizen in Nijmegen, Boxmeer en Helmond. Door dit werk heb ik veel geleerd betreft de omgang met verschillende diëten. Daarnaast heb ik kunnen ervaren welke problemen er kunnen ontstaan bij de praktische uitvoering van een bepaald dieet. Ik zie het dan ook als een uitdaging om voor elke cliënt een praktisch en cliëntgericht behandelplan op te stellen. Iedereen is in staat om te kunnen veranderen en zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Het geeft mij veel voldoening om daaraan bij te dragen en zodoende extra steun te kunnen bieden. 

 

Momenteel ben ik tevens werkzaam als diëtist binnen Zorgplein Maaswaarden te Wijk en Aalburg en Andel. Daar behandel ik mensen met ondervoeding, overgewicht, diabetes, hart- en vaataandoeningen en darmklachten. Speciale interesse heb ik voor voeding bij ouderen en ondervoeding. 


 

 Aangesloten bij Dietisten in Samenwerking.    (DiS)                    

 

.